طريقة عمل لحم العمود
, طريقة طهى اللحمة العمود بالطاطس والطماطم
, طريقة طهى لحمة العمود
, لحم العمود
, طريقة عمل لحمة العمود
, عمودتحمة
, كيفية عمل لحمة العمود
, ماهو الرستو
, لف اللحم بخيط
, طريقة عنل عامود اللحم
.
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
فراشاتى الجميلات اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو
عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و
الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل
قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
و أقدمه بطريقتى التى يفضلها أهل بيتى و نحن نفضل تناوله لانه لا يحتوى على دهون كثيره و طعمه و شكله جميل
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
الطريقه
نحضرالسيخ
الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه
فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى
نصل للناحيه الاخرى
نبدأ
ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه
الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط المخصوص او العادى
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
ثم
نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من
حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على
نار هادئه
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
اخواتى العزيزات ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم
أتمنى طريقتى تعجبكم و أكون قدمت لكم فكره جديده للتغيير تشرفكم
أترككم فى رعايه الله و أمنه
, طريقة طهى اللحمة العمود بالطاطس والطماطم
, طريقة طهى لحمة العمود
, لحم العمود
, طريقة عمل لحمة العمود
, عمودتحمة
, كيفية عمل لحمة العمود
, ماهو الرستو
, لف اللحم بخيط
, طريقة عنل عامود اللحم
.
السلام عليكم و رحمه الله و بركاته
فراشاتى الجميلات اقدم لكم اليوم طريقه اللحمه الرستو او البارده او عرق التلبينكو او لحمه الزنقات كلها مسميات لنفس النوع
هو
عباره عن عامود من اللحمه يوجد فى فخد البقره و هو من الاصناف الرائعه و
الشيك و اللذيذه و خاصه فى العزائم وكمان بيعطى كميه كبيره و ممكن يتعمل
قبل العزومه بمده ودا بيوفر مجهود كبير
و أقدمه بطريقتى التى يفضلها أهل بيتى و نحن نفضل تناوله لانه لا يحتوى على دهون كثيره و طعمه و شكله جميل
بسم الله نبدأ
المقادير
عامود تلبينكو(عامودى وزنه 1 و نصف كيلو )
2 جزره (نقشرها و ناخذ منها عامودين )
2 بصله متوسطه
1 طماطم
فصوص ثوم
كرفس
ملح /فلفل/ جنزبيل /خيط
2 ملعقه سمن
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
الطريقه
نحضرالسيخ
الخاص بالمشاوى (او سكين بحد طويل وهذا ما استخدمته ) و نبدأ نعمل فتحه
فى منتصف العامود و نلف السكين و نضغط عليه للداخل كأننا بنقور اللحمه حتى
نصل للناحيه الاخرى
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نبدأ
ندخل الجزر من الفتحه و نضغط عليه للداخل و الجزره التانيه من الناحيه
الاخرى (ممكن بدل الجزر نعمل شقوق فى اللحم و نضع فصوص الثوم بها )
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نبدأ فى لف عامود اللحم بالخيط المخصوص او العادى
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نضع السمن فى الوعاء و عندما يسخن نضع اللحم
و نحمر اللحم من جميع الجهات بواسطه التقليب المستمرحتى تتحمر من جميع الجهات
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نضع باقى الجزر و البصل و الثوم و الكرفس و الملح و الفلفل و الجنزبيل
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
ثم
نغطى الوعاء و نهدى النار و نتركها حتى تنزل مائها و تشربه مع التقليب من
حين لاخرحتى تتسبك ثم نزودها مقدار كوب من الماء و نتركها حتى تنضج على
نار هادئه
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
نتركها تبرد ثم نضعها فى التلاجه ثم نخرجها و نفك الخيط
و نقطعها بالسكين الكهرباء او العاديه ( بس تكون حاميه ) الى ترنشات غير سميكه و نصفى صوص اللحم
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
ترص فى طبق التقديم و يسخن الصوص و يوضع عليها
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
و يمكن تقدم بارده بدون صوص
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
و يقدم جنبها خضار سوتيه او مشوى او بطاطس محمره و هذا ما يفضله الجميع
نقره على هذا الشريط لعرض الصورة بالمقاس الحقيقي |
اخواتى العزيزات ممكن توضع فى الفرزير فى علبه محكمه بعد تقطيعها بس بنفس ترتيبها و نخرجها يوم العزومه او الضيوف المفاجئه
ممكن بقسم العامود و اعمل نصفه بالجزر و نصفه بالثوم
أتمنى طريقتى تعجبكم و أكون قدمت لكم فكره جديده للتغيير تشرفكم
أترككم فى رعايه الله و أمنه
الأحد مايو 20, 2012 3:10 am من طرف abdo_khedr
» الوضوء من ناحيه صحيه تعالوا شوفوا
الأحد مايو 20, 2012 3:02 am من طرف abdo_khedr
» الإحصائيات القران
الأحد مايو 20, 2012 2:57 am من طرف abdo_khedr
» فضل يوم الجمعة
الأحد مايو 20, 2012 2:51 am من طرف abdo_khedr
» من ميزان الترادف في كتاب الله
الأحد مايو 20, 2012 2:42 am من طرف abdo_khedr
» قوارب النجاة تنتظر ركوب الغريق
الأحد مايو 20, 2012 2:28 am من طرف abdo_khedr
» طهى الأرز البسماتى.
الإثنين أبريل 02, 2012 4:32 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل السمسميه بالصوره
الإثنين أبريل 02, 2012 4:31 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل الكلولونى ومجربه
الإثنين أبريل 02, 2012 4:29 am من طرف abdo_khedr