فريق سما للفن الإسلامي

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فريق سما للفن الإسلامي - جمهورية مصر العربية - المنشد المتألق / محمد نجيب

نرحب بكل الزائرين ... ونتمى لكم قضاء وقت ممتع معنا ... يملأه الحب والود ... والاستفادة المتبادلة بيننا علميا وعمليا ..... يسعدنا تسجيلكم معنا ومشاركتنا .... وشعارنا دوما (( نحب الخير لكل الناس .. مهما اختلفت الألوان والديانات والأجناس ))

دخول

لقد نسيت كلمة السر

المواضيع الأخيرة

» مِن قالْ فِي مَؤْمِنُ مالِيـس فِيه [حبِسَــه] اللَّه فيْ [رَدْغة الخبال]
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 3:10 am من طرف abdo_khedr

» الوضوء من ناحيه صحيه تعالوا شوفوا
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 3:02 am من طرف abdo_khedr

» الإحصائيات القران
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 2:57 am من طرف abdo_khedr

» فضل يوم الجمعة
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 2:51 am من طرف abdo_khedr

» من ميزان الترادف في كتاب الله
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 2:42 am من طرف abdo_khedr

» قوارب النجاة تنتظر ركوب الغريق
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالأحد مايو 20, 2012 2:28 am من طرف abdo_khedr

» طهى الأرز البسماتى.
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالإثنين أبريل 02, 2012 4:32 am من طرف abdo_khedr

» طريقه عمل السمسميه بالصوره
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالإثنين أبريل 02, 2012 4:31 am من طرف abdo_khedr

» طريقه عمل الكلولونى ومجربه
طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Emptyالإثنين أبريل 02, 2012 4:29 am من طرف abdo_khedr

تابعنا على الفيس بوك

سما في دول العالم

زوارنا من ( 34 مدينة )
من الدول الآتية حتى الآن :
1 - مصر
2. العربية السعودية
3. (لم يحدد)
4. الجزائر
5. الأردن
6. الكويت
7. ألمانيا
8. الأراضي الفلسطينية
9. تونس
10. الامارات العربية المتحدة
11. بلجيكا
12. البرازيل
13. الصين
14. فرنسا
15. العراق
16. ايران
17. إيطاليا
18. مغربي
19. سوريا

التبادل الاعلاني



free counter

    طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن

    abdo_khedr
    abdo_khedr
    مشرف عام على المنتدى


    عدد المساهمات : 126
    نقاط : 378
    تاريخ التسجيل : 18/11/2011
    العمر : 47

    طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن  Empty طريقه الديك الرومى روستو فى الفرن

    مُساهمة من طرف abdo_khedr الإثنين أبريل 02, 2012 4:14 am

    السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


    الديك الرومى روستو فى الفرن


    المقادير
    ديك رومى بحجم مناسب (حوالى 7 كيلو)-بصل مقطع شرائح رفيعه - عصير 5
    ليمونات - عصير برتقاله - 4 فصوص مستكه - 4 ورقات لاورو - 5 فصوص حبهان -
    ملح - فلفل اسود - نصف ملعقه صغيرة قرفه
    3 شرائح جزر



    الطريقه
    التتبيل
    من قبلها بيوم
    نغسل الديك الرومى جيدا ونتركه يتصفى
    نحضر التتبيله
    ندعك البصل الشرائح مع الملح والفلفل والقرفه جيدا ونضيف عصير الليمون والبرتقال
    ناخد الديك ونتبله من كل الجهات وبين الجلد واللحم فى الصدر ومن قلبه ...نضع داخله ورقتين لاورو وفصين مستكه و3 فصوص حبهان
    نضعه فى وعاء عميق مقلوب على وجهه يعنى الصدر لاسفل ليتشرب جيدا من التتبيله


    ثانى يوم
    نشيل الديك من التتبيله ونصفيه من السوائل
    ونشيل كل البصل اللى على جلدة من برة
    فى صينيه واسعه نسخن سمن ومعه فص مستكه لتشويح الديك
    نبدا نشوح الديك فى السمن من كل الجهات ومن عند الرقبه
    بحيث ياخد لون جميل من كل الجهات بالتساوى
    الخطوة دى مهمه جدا جدا فى قفل مسام الديك والحفاظ على طراوة لحمه فى
    السوا فى الفرن وايضا بتخلى مافيش اى زفارة ولا اى شىء مش مرغوب يطلع منه





    نحضر صينيه الفرن اللى هانسوى فيها الديك
    تكون صينيه حجمها مناسب وعاليه الحواف
    نبطنها بالفويل
    نضع فيها فصين مستكه وفصين حبهان وورقتين لاورو وبصل مقطع شرائح ومدعوك بالملح والفلفل والقرفه وعصير ليمون


    نضع فوقها الديك بعد ما شوحناه ونضع على صدر الديك على العظمه المرتفعه
    منه 3 شرائح جزر وذلك حتى لا يلتصق جلد الديك بالفويل ولما نيجى نفتح عليه
    الجلد يتقطع والمنظر النهائى يكون مش جميل ...
    مهم جدا ان الديك يستوى ويفضل سليم من برة ...لا يتكسر من الوسط ولا جلدة يتقطع


    نضع نصف كوب ماء فى الصينيه ونغطى الصينيه بالكالمل بالفويل
    نضعها على البوتاجاز لتبدجا تغلى
    ندخلها الفرن على حرارة 220 مئويه اسفل الفرن



    مهم جدا
    علشان نعرف سوا الديك
    كل كيلو جرام من الديك محتاج نصف ساعه سوا فى الفرن
    يعنى الديك اللى وزنه 7 كيلوجرام محتاج 3 ساعات ونصف فى الفرن
    لكن لاننا مغطيينه بالفويل فالحرارة بتكون محكمه داخله فبنقلل نصف ساعه من اجمالى الوقت المطلوب للسوا فى الفرن
    يبقى محتاجين 3 ساعات فى الاجمالى



    كل نصف ساعه نفتح على الديك ونشربه من السوائل اللى بتنزل منه.....ليه؟
    اولا: علشان يفضل لحمه طرى وجلدة ما يتقطعش
    ثانيا : علشان يتشرب بالطعم من السوائل دى ويكتسب لون جميل .



    بعد مرور ساعتين ونصف
    نكشف الفويل من على الديك
    نتركه يكمل نضجه فى النصف ساعه الاخيرة وهو مكشوف
    الخطوة دى مهمه علشان جلدة يبقى كرانشى ولونه محمر وجميل
    بعد نهايه النضج ممكن تفتحى له الشوايه على خفيف لزيادة تحمير الوجه حسب رغبتك


    طلعيه من الفرن
    انقليه بحرص على صينيه تانيه


    غطيه على خفيف بالفويل و ثقبى الفويل ثقوب كتير بالسكين علشان البخار يطلع
    علشان ما الديك يبطل نضج وكمان يحافظ على جلدة كرانشى ... واتركيه يهدا
    من حرارة الفرن



    الديك الرومى لا يقطع ابدااااا وهو ساخن حتى لا تخرج منه سوائل ويجف لحمه
    الديك بيكون كامال النضج تماما بععد الفترة الكبيرة دى فى السوا فى الفرن
    لكن طبيعه لحم الديك كدة ان بيبقى فيه سوائل شفافه وهو ساخن فلو قطعناه
    وهو ساخن هاتخرج السوائل دى وبيفقد الكثير من طعمه المميز و يجف
    لكن لما ننتظر لحد ما يبقى فاتر هاتلاقى السوائل دى نشفت واحتفظ الديك بطراوة اللحم ومذاقه رائع


    ننتظر الى ان تفتر حرارة الديك يعنى ممكن نضع يدنا عليه يكون فاتر

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 9:57 am