السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة
قراقيش
جميلة وبعجينة القشطة كانت بتعملها لنا جدتى الله يرحمها يارب وطرية من
جوة ومقرمشة وجميلة من برة وان شاء الله تعجبكم اتفضلوا
المقادير
كيلو دقيق
كوب سمن بلدى مقدوح
كوب الا ربع قشطة اللبن البلدية الطازجة
4 معالق زيت زرة او دوار الشمس
سمسم - زرة ملح -عجوة (بلح تمر مفروم ناعم)
معلقة كبيرة خميرة فورية
كوب لبن حليب للعجن
الطريقة
يقدح
السمن جيدا -نضع الدقيق مع الملح فى اناء واسع ونضع فى الوسط السمن
المقدوح مع السمسم ونقلب بمعلقة ثم نبس باليد الى ان تتشرب - ثم اضيف فى
هذه المرحلة القشطة والزيت ونكمل العجن جيدا (يفضل العجن باليد وليس العجان
لضمان الحصول على عجينة لها خصائص الفلاحى الاصلى)
فى
هذه الاثناء نكون واضغين الخميرة مع ربع كوب لبن دافئ وشوية سكر ورشة دقيق
وملح ونغطى الكوب 10 دقائق ثم نضعها على العجين وتستمر فى العجن جيدا
نرتاح شوية ونكمل عجن ولو احتاجت لبن ضعى بسيط الى ان تتماسك ولا تلتصق
باليد
ويصبح شكلها مثل الصورة التالية
وكورى العجوة ايضا بالزيت وجهزيها للحشو
اتركى العجينة تختمر ساعة ونصف
ثم تشكل كور وتحشى بالعجوة وتترك فى الصينية مرة اخرى تختمر للمرة الثانية لمدة ساعة او اكثر
تخبز فى فرن متوسط الحرارة حتى يحمر الوجة وتستوى من الداخل وتصبح هشة وخفيفة كما يلى
ومن الداخل ايضا جميلة جدا
على فكرة القشطة البلدى بتعطى نكهه مميزة جدا للقرص ورائحة طيبة كتير مع السمن البلدى
جربوها وادعووووووولى
قراقيش
جميلة وبعجينة القشطة كانت بتعملها لنا جدتى الله يرحمها يارب وطرية من
جوة ومقرمشة وجميلة من برة وان شاء الله تعجبكم اتفضلوا
المقادير
كيلو دقيق
كوب سمن بلدى مقدوح
كوب الا ربع قشطة اللبن البلدية الطازجة
4 معالق زيت زرة او دوار الشمس
سمسم - زرة ملح -عجوة (بلح تمر مفروم ناعم)
معلقة كبيرة خميرة فورية
كوب لبن حليب للعجن
الطريقة
يقدح
السمن جيدا -نضع الدقيق مع الملح فى اناء واسع ونضع فى الوسط السمن
المقدوح مع السمسم ونقلب بمعلقة ثم نبس باليد الى ان تتشرب - ثم اضيف فى
هذه المرحلة القشطة والزيت ونكمل العجن جيدا (يفضل العجن باليد وليس العجان
لضمان الحصول على عجينة لها خصائص الفلاحى الاصلى)
فى
هذه الاثناء نكون واضغين الخميرة مع ربع كوب لبن دافئ وشوية سكر ورشة دقيق
وملح ونغطى الكوب 10 دقائق ثم نضعها على العجين وتستمر فى العجن جيدا
نرتاح شوية ونكمل عجن ولو احتاجت لبن ضعى بسيط الى ان تتماسك ولا تلتصق
باليد
ويصبح شكلها مثل الصورة التالية
وكورى العجوة ايضا بالزيت وجهزيها للحشو
اتركى العجينة تختمر ساعة ونصف
ثم تشكل كور وتحشى بالعجوة وتترك فى الصينية مرة اخرى تختمر للمرة الثانية لمدة ساعة او اكثر
تخبز فى فرن متوسط الحرارة حتى يحمر الوجة وتستوى من الداخل وتصبح هشة وخفيفة كما يلى
ومن الداخل ايضا جميلة جدا
على فكرة القشطة البلدى بتعطى نكهه مميزة جدا للقرص ورائحة طيبة كتير مع السمن البلدى
جربوها وادعووووووولى
الأحد مايو 20, 2012 3:10 am من طرف abdo_khedr
» الوضوء من ناحيه صحيه تعالوا شوفوا
الأحد مايو 20, 2012 3:02 am من طرف abdo_khedr
» الإحصائيات القران
الأحد مايو 20, 2012 2:57 am من طرف abdo_khedr
» فضل يوم الجمعة
الأحد مايو 20, 2012 2:51 am من طرف abdo_khedr
» من ميزان الترادف في كتاب الله
الأحد مايو 20, 2012 2:42 am من طرف abdo_khedr
» قوارب النجاة تنتظر ركوب الغريق
الأحد مايو 20, 2012 2:28 am من طرف abdo_khedr
» طهى الأرز البسماتى.
الإثنين أبريل 02, 2012 4:32 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل السمسميه بالصوره
الإثنين أبريل 02, 2012 4:31 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل الكلولونى ومجربه
الإثنين أبريل 02, 2012 4:29 am من طرف abdo_khedr