نصف كيلو مغات
نصف كيلو تحويجة
1/8كيلو كركم
1/4كيلو سمسم
1/4كيلو جوز هند مبشور عريض
1كيلو سمن بلدي
الطريقة
السمن في حلة بس مش كلها
نحمر فيها الجوزعلي نار هادية لغاية لما تبقي ذهبى فاتح
صبيها في مصفي ونحط تحت المصفي حلة نستقبل فيها السمن الزائد
نكرر العملية دي مع السمسم
ناخد
السمن اللي طلع من التحمير وعلية حبة سمن من اللي عندك حطي المغات وقلبية
علي نار هادية جدا ربع ساعة ثم اضيفي التحويجة والكركم وقلبى لغاية لما
الخليط تسمعي صوت خرفشة وانت بتقلبى خلي بالك لازم تكون النار هادية جدا
ضعي جزء من الجوز والسمسم مع المغات وقلبي
الجزئ الاخر من الجوز والسمسم ومكسرات محمصة ومقطعة
عند
التقديم نضع ماء بعدد الاكواب في حلة نضع السكر وملعقة مغات لكل كوب ويترك
يغلى علي النار -يصب في الاكواب ثم نضع علي وجة الاكواب السمسم والجوز
والمكسرات يوضع المغات في علبة والسمسم والمكسرات في علبةاخري وتوضع في
الثلاجةلحين الاستخدام والف هنا اية رئيكو في الطريقة دي
نصف كيلو تحويجة
1/8كيلو كركم
1/4كيلو سمسم
1/4كيلو جوز هند مبشور عريض
1كيلو سمن بلدي
الطريقة
السمن في حلة بس مش كلها
نحمر فيها الجوزعلي نار هادية لغاية لما تبقي ذهبى فاتح
صبيها في مصفي ونحط تحت المصفي حلة نستقبل فيها السمن الزائد
نكرر العملية دي مع السمسم
ناخد
السمن اللي طلع من التحمير وعلية حبة سمن من اللي عندك حطي المغات وقلبية
علي نار هادية جدا ربع ساعة ثم اضيفي التحويجة والكركم وقلبى لغاية لما
الخليط تسمعي صوت خرفشة وانت بتقلبى خلي بالك لازم تكون النار هادية جدا
ضعي جزء من الجوز والسمسم مع المغات وقلبي
الجزئ الاخر من الجوز والسمسم ومكسرات محمصة ومقطعة
عند
التقديم نضع ماء بعدد الاكواب في حلة نضع السكر وملعقة مغات لكل كوب ويترك
يغلى علي النار -يصب في الاكواب ثم نضع علي وجة الاكواب السمسم والجوز
والمكسرات يوضع المغات في علبة والسمسم والمكسرات في علبةاخري وتوضع في
الثلاجةلحين الاستخدام والف هنا اية رئيكو في الطريقة دي
الأحد مايو 20, 2012 3:10 am من طرف abdo_khedr
» الوضوء من ناحيه صحيه تعالوا شوفوا
الأحد مايو 20, 2012 3:02 am من طرف abdo_khedr
» الإحصائيات القران
الأحد مايو 20, 2012 2:57 am من طرف abdo_khedr
» فضل يوم الجمعة
الأحد مايو 20, 2012 2:51 am من طرف abdo_khedr
» من ميزان الترادف في كتاب الله
الأحد مايو 20, 2012 2:42 am من طرف abdo_khedr
» قوارب النجاة تنتظر ركوب الغريق
الأحد مايو 20, 2012 2:28 am من طرف abdo_khedr
» طهى الأرز البسماتى.
الإثنين أبريل 02, 2012 4:32 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل السمسميه بالصوره
الإثنين أبريل 02, 2012 4:31 am من طرف abdo_khedr
» طريقه عمل الكلولونى ومجربه
الإثنين أبريل 02, 2012 4:29 am من طرف abdo_khedr